fredagen den 7:e februari 2014

GIGBAG - program 13. Maestro Ulf Wadenbrandts unika kliv från trumpodiet till dirigentpodiet. LYSSNA NU!


Byta trumpinnar mot dirigentpinne är ett steg få har gett sig på, men för Ulf Wadenbrandt blev lockelsen med ett stort levande mixerbord omöjlig att motstå. Idag är Ulf en eftertraktad dirigent med egen symfoniorkester och en lång lista samarbeten med orkestrar över hela Sverige och i Europa. Raden av artister som Trollhättans egen maestro jobbat med läser som en 'who's who' över svenska musikeliten. 
För unga band och artister är Studiefrämjandets musiktävling Livekarusellen en startmotor för spelningar och nya möjligheter. I Blomgrens Bag förklarar Lars Blomgren det framgångsrika konceptet.

fredagen den 31:e januari 2014

GIGBAG – program 12. Musikens framtid och de nya okända villkoren. De kommer, men hur blir det? LYSSNA NU!


Studiefrämjandets Lars Blomgren bollar tankar om nedladdningstjänster, reklamfinansiering och nya vägar för musiken. Hur ska artister och band förhålla sig till en ständigt utvecklande online-värld? Denna fantastiska vidöppna arena för band att nå fans och sprida sin musik på. Men funkar det egentligen? Eller kommer vi hamna 'back to the future'? 
Musik av Innocent Fall, Mine To Keep, Pluskompis, Epic Future, Miss Willis, L2P.

torsdagen den 23:e januari 2014

GIGBAG – program 11. Clas Yngström, internationellt erkänd bluesman i 35 år, svänger mer än någonsin. LYSSNA NU!


Clas Yngström, bluesmästare och Hendrix-tolkare av världsklass, gästar Vänersborg och årets första podd. Han berättar för oss om mötet med Mitch Mitchell, tar oss bakom kulisserna på Woodstock och till ett musikaliskt statsbesök i Indien. I Blomgrens Bag plockar vi fram Return To Forever och en diskussion kring avancerad musik, typ jazz, med tillhörande anekdoter och teorier. Resultatet är en häftig podcast kryddad med äkta down home svängig blues av Clas Yngström & Big Tex Three – med mesta rutinen ’dis side o’ the Mississippi’!

fredagen den 20:e december 2013

GIGBAG - program 10. Isak Stenvall från metallfenomenet LANCER ger smakprov på ett framgångsrecept. LYSSNA NU!


Vänersborgaren och sångaren Isak Stenvall är gäst i årets sista program och berättar om sin relativt nybildade metallkvintett. LANCER släppte debutplattan i februari och har under året giggat frenetiskt runt om i landet. Gigbag mötte upp med Isak på Lusserocken på Cafe Mic där LANCER var huvudakt. Lars Blomman Blomgren lämnar Vänersborg för Umeå, hittar så småningom ned till Göteborg och sen vidare tillbaks till Vänersborg och sluter cirkeln i barndomens musikaffär - på seriös pryljakt.

torsdagen den 12:e december 2013

GIGBAG - program 9. Fredrik Andersson, artistmanager, pratar råd till oss som helst bara vill spela. LYSSNA NU!


Att förverkliga drömmen om ett jobb som låtskrivare och artist, vare sig solo eller i band, kräver hårt arbete långt bortom scenen. Fredrik Andersson från Flagstone i Göteborg berättar om managerns och A&Rs oumbärliga roll bakom en musikkarriär och pekar ut viktiga saker att tänka på som artist och fallgroparna man lätt kan hamna i. I tonåren snuddar Blomman Blomgren vid paradiset i ett osannolikt lager av dansbandsprylar.

torsdagen den 5:e december 2013

GIGBAG - program 8. Ian Person från The Soundtrack Of Our Lives bygger vidare på sitt livs tema. LYSSNA NU!


Efter många år av internationell storframgång kliver Ian Person ut i avskalad form. Gitarristen i TSOOL berättar om bandet, inspelningar, Motown, Jay Lenos bilsamling, David Lettermans udd, glädjen med filmmusik och nöjet med en egen blott nordisk nivå. Blomman Blomgren tar hjälp av Marc Bolan och Status Quo, och formligen svävar.

fredagen den 29:e november 2013

GIGBAG - program 7. Parhästarna Pelle Gelang & Jan Hamberg krattar manegen och jonglerar artister. LYSSNA NU!


Öppen Scen, Studiefrämjandet och rockbandet Carl:s Gravs årliga evenemang för blivande såväl som erfarna artister, drog rekordpublik och rekordartister i Vänersborgs Folkets Hus november 2014. Eldsjälarna Gelang och Hamberg pratar om upplevelsen, det brutala tidsschemat, musikerna och nöjet. Vi spelar stycken från denna bejublade afton. Viktig musik och viktiga vuxna lotsar vår unge Blomman Blomgren till allt högre höjder.