Stipendiat 2012

admin News

Ulf Wadenbrandt årets kreatör

– har satt Trollhättan på den musikaliska kartan

 

Novemberfestivalen (Sveriges arena för unga filmare), forskaren Per Nylén, nöjesmannen Claes Eriksson, flashanimatören Mattias Lindberg, entreprenören Thomas Löfgren (Junkyard) , Stavreskolans restaurang, animeringsföretaget Meindbender och musikern Per Nyström har tidigare hyllats för sin kreativitet.

I dag tog Ulf Wadenbrandt emot 30 000 kronor då nionde Kreativitetsstipendiet delades ut på näringslivsdagen FramtidsForum. Detta för sin framgång med att sätta Trollhättan på kartan som en kreativ ort för musik. Kreativitetsstipendiet ska belysa och främja kreativitet i Trollhättan och är instiftat av Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum.

– Ulf Wadenbrandt är ett lysande exempel på kreativitet, vilja och mod. Ulf har varit en starkt bidragande orsak till Kulturskolans utveckling och resa till N3. Ulf har dessutom satt Trollhättan på kartan när Kulturskolans symfoniorkester gjort spelningar med stora artister i samband med Fallens Dagar, konstaterar juryns ordförande och Trollhättans Stads informationschef Peter Asp.

De två övriga finalisterna, som fick var sitt hederspris, Jan Westerlund (Trollhätteplast) och Anna Lärk Ståhlberg (Kikkuli förlag och Drivhuset).

 

Motivering:

En idéspruta med omättlig kreativitet, både i musiken och vid sidan om. Sedan sin entré inom Trollhättans Stads kulturskola 2001 har Ulf varit en starkt bidragande orsak till stadens goda renommé när det gäller ung kultur. Bejublade konserter där Kulturskolans symfoniorkester spelat med stjärnor som LaGayla Frazier, Jessica Andersson, Danny, Tommy Nilsson, Oskar Linnros och Brolle. Senast en stor konsert och veckolång pianocamp med Robert Wells i Trollhättan. Har satt Trollhättan på den musikaliska kartan.