Rhapsody in Rock occupies Norrland!

Åsa Ottosson News

It’s time to get on with our tour in the north of Sweden! This weekend we will play in Umeå and Luleå.
The hole of Sweden is celebraiting over the tour where Ulf Wadenbrandt and Sweden Symphony Orchestra makes magical concerts!


Denna helgen är det dags för succéturnén att inta Norrland med två konserter i Umeå och 1 konsert i Luleå.
Hela Sverige jublar över turnén där Ulf Wadenbrandt och Sweden Symphony Orchestra gör supersuccé!

Recension från Värmlands Folkblad:

När Robert Wells Rhapsody In Rock firar med pompa och ståt inför ett slutsålt Karlstad CCC har han med sig allt musikaliskt som kännetecknat showerna genom åren och bland artisterna märks en rad trotjänare och ett par nykomlingar.

Det är en fröjd för alla sinnen att uppleva Sweden Symphony Orchestra. De lever sig med helhjärtat i musiken oavsett genre, från inledande Rhapsody In Rock 1, via Hungarian Rhapsody till den avrundande AC/DC-klassikern. Från sitt podium får Ulf Wadenbrandt fram effektfulla nyanser och dirigerar sina musiker med yttersta hårtoppskänsla.

Gästartisterna tar för sig ordentligt. Sofia Källgren inleder lite försiktigt men kommer igång på riktigt i Robert Wells kinesiska komposition China Moon och storslagna Caruso. Vackert! Sedan är frågan om det verkligen är nödvändigt av Lagaylia Frazier att göra en så speciell version av Proud Mary att låten knappt känns igen till en början? Men energin är på topp och i stark duett med Johan Boding framför hon också Elton Johns Dont Let The Sun Go Down On me.

Programmet innehåller också något av en världspremiär med Wells Säfflebördiga fru Maria i ett helt eget nummer. En sång som visserligen är oerhört välsjungen, men tar ner tempot och intresset något. Men det allra mesta är ändå underhållande och framför allt imponerande under kvällen. Som 14-åriga supertalangen Alice Power som glänser vid flygeln i Dizzy Fingers och Nut Rocker, och Robert Wells hyllning till entertainern Victor Borge där både Für Elise, My Bonnie Is Over The Ocean och Fröken Fräken ryms.

Och efter mer än tre timmar boogie woogie, rocknroll och klassisk pianomusik signerat riktiga fullblodsproffs, kan jag konstatera att avslutningen på stilla veckan blev allt annat än stilla och påskhelgen, den fick en riktig rivstart!

Rhapsody In Rock med Robert Wells
Scen: Karlstad CCC (Skärtorsdag)
Publik: Slutsålt, 1600.
Betyg: 4