Stipendiat!

admin News

En underbar nyhet! Ulf Wadenbrandt är årets Charlie Norman-stipendiat 2009. Priset delas ut av Ludvika kommun och i juryn sitter bla Robert Wells, Lennie Norman, Gerd Ekestubbe m.fl. Årets hederspris gick till Björn Skifs. En fantastisk upplevelse!

Saxat ur  Sveriges Musik- och Kulturskoleråd:

– Trollhättans Kulturskolas chef prisades tillsammans med Björn Skifs. Kulturskolans chef Ulf Wadenbrandt fick i söndags ett stort erkännande när han tilldelades 2009 års Charlie-stipendium. Stipendiet delas ut till minne av Charlie Norman och i juryn ingår bland annat sonen Lennie Norman och Robert Wells.

– Det känns fantastiskt att uppmärksammas så här. Det här är ett kvitto på att Kulturskolan i Trollhättan håller hög klass, vi har fantastiska lärare och elever, konstaterade stipendiaten.

Charlie-stipendiet och Charlie-priset har delats ut av Ludvika kommun sedan 2007. Årets pris gick till ingen mindre än Björn Skifs, medan stipendiet på 25 000 kronor alltså gick till Kulturskolans Ulf Wadenbrandt, som i söndags fanns på plats i Ludvika för att delta i festligheterna.
Charlie-priset har tidigare tilldelats Peter Carlsson och Kalle Moraeus, den sistnämnde fanns också på plats i söndags och gav en konsert tillsammans med sitt band Hej Kalle.

Juryns motivering:
Charlies stipendium 2009 tilldelas Ulf Wadenbrandt – en musikalisk ledare och eldsjäl som i många år arbetat intensivt och kraftfullt för ungdomars musicerande. Med ett unikt samarbete med såväl elever som etablerade artister. En stor entreprenör i musikens tjänst – allt i Charlies anda.

Juryns sammansättning: Lennie Norman, Robert Wells, Ylva Sellin (kultursekreterare i
Ludvika kommun) och Ingvar Henriksson (ordförande i Kultur- och fritidsnämnden).

Trollhättan 2009-10-05
Informationschef Peter Asp